Λευτεριά στον Τάσο Θεοφίλου

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 24/6 το μεσημέρι, η πορεία αλληλεγγύης στον φυλακισμένο αναρχικό κομμουνιστή Τάσο Θεοφίλου. Η πορεία μπορεί να χαρακτηριστεί αρκετά επιτυχημένη, αφού κατάφερε να είναι αρκετά μαζική δεδομένων των πολιτικών και καιρικών συγκυριών. Στην κορυφή της πορείας βρέθηκαν διάφορες αναρχικές συλλογικότητες, ενώ ακολούθησαν πανό από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, τη ν.ΚΑ, την ΟΚΔΕ, το ΕΕΚ και τη Ροσινάντε. Στην πορεία μοιράστηκε η παρακάτω προκήρυξη.

τασθ

ΚΑΤΩ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

Η έξαρση της κρατικής τρομοκρατίας, που συνοδεύει την ταξική επίθεση της αστικής τάξης ενάντια στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα όλα αυτά τα μνημονιακά χρόνια, συνεχίζεται αμείωτη και προκλητική. 

Η άμβλυνση των λαϊκών αντιστάσεων έχει ως αποτέλεσμα να μην υψώνεται φραγμός σ’ αυτή την επίθεση και οι μηχανισμοί καταστολής διαμορφώνουν όλο και πιο ασφυκτικό πλαίσιο, όπου θα κυριαρχεί η δίωξη των συλλογικών διεκδικήσεων και των οργανωμένων ταξικών και λαϊκών αγώνων ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική τους, ακόμα και της σκέψης ενάντια στο εκμεταλλευτικό σύστημα.

Η βαρβαρότητα της επίθεσης συνοδεύεται από την απαραίτητη διεύρυνση του νομοθετικού πλαισίου, ώστε να τρομοκρατείται και να αποτρέπεται κάθε προσπάθεια αγωνιστικής και αντισυστημικής διεκδίκησης από την πλευρά των καταπιεσμένων, των εργαζομένων και της νεολαίας.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, ως εκφραστής των συμφερόντων του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού, έχει εξαπολύσει διώξεις, προσπαθεί να τρομοκρατήσει και να αποτρέψει κάθε προσπάθεια εκδήλωσης αγωνιστικών προθέσεων από τη μεριά των καταπιεσμένων.

  • Καταδίκες μαθητών που είχαν προχωρήσει σε κατάληψη των σχολείων τους (Ρέθυμνο).
  • Διώξεις συνδικαλιστών και αλληλέγγυων σε εργατικούς αγώνες (Τρίκαλα, Σάμος).
  • Διώξεις αλληλέγγυων στον αγώνα ενάντια στη ληστεία των πλειστηριασμών (Θεσ/νίκη).
  • Διώξεις αγωνιστών ενάντια στην εξόρυξη χρυσού (Χαλκιδική).
  • Διώξεις αγωνιστών του αντιπολεμικού κινήματος (Δίκτυο Σπάρτακος).
  • Διώξεις φοιτητών του αντιφασιστικού αγώνα (Ξάνθη).
  • Πολύχρονη φυλάκιση της Ηριάννας Β.Λ με μόνη κατηγορία την σχέση της με κατηγορούμενο για τις πολιτικές του απόψεις, που τελικά αθωώθηκε.
  • Ισόβια κάθειρξη του αναρχικού κομμουνιστή Τάσου Θεοφίλου με χαλκευμένα στοιχεία.

Η διαιώνιση της εκμετάλλευσης στους εργασιακούς χώρους και της εξαθλίωσης της καθημερινής ζωής επιτυγχάνεται με την πολύμορφη συστημική βία, τον έλεγχο και την επιτήρηση, απαιτείται δηλαδή όλο αυτό το πλέγμα φασιστικοποίησης της δημόσιας ζωής και εκφασισμού του κράτους.

Συγχρόνως, εκτός από την άγρια εκμετάλλευση των μεταναστών, συνεχίζονται οι πνιγμοί-δολοφονίες των απελπισμένων προσφύγων, οι κρυφές απελάσεις και η άρνηση ασύλου στους πολιτικούς πρόσφυγες.

Κι όλα αυτά, ενώ κλιμακώνονται οι πολεμικές συγκρούσεις στην ευρύτερη περιοχή με την ανοιχτή επέμβαση των ιμπεριαλιστών που σέρνουν στα δολοφονικά τους σχέδια τις ντόπιες εξαρτημένες άρχουσες κλίκες. Η συνεργασία της ελληνικής κυβέρνησης με το σιωνιστικό κράτος και τα σχέδια για νέες ΝΑΤΟικές βάσεις είναι άλλη μια έκφραση της συστημικής βίας και είναι φανερό ότι θα ποινικοποιείται κάθε φωνή και δράση ενάντια στον πόλεμο, τον φασιμό και την εκμετάλλευση.

ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ

ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΗΡΙΑΝΝΑ Β.Λ.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΤΑΣΟ ΘΕΟΦΙΛΟΥ

Advertisements
This entry was posted in πολιτική and tagged . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s