Working class hero is something to be

του Λ.Σ.

Για την Κωνσταντίνα Κούνεβα και για για το Θάνο Τζήμερο, ή αλλιώς, για τον ηρωικό μαχόμενο εργατόκοσμο και τον σάπιο κόσμο του κεφαλαίου

Εισαγωγικά
Το δηλώνω εξ αρχής για να μην παρεξηγηθώ: θεωρώ κάθε επίθεση σωματική ή λεκτική κατά οποιουδήποτε ανθρώπου ο οποίος είναι άρρωστος ψυχικά απαράδεκτη ενέργεια, εκτός ειδικών περιπτώσεων και αν δεν γίνεται προς εξαγωγή χρήσιμων αναγωγικών συμπερασμάτων τη θεωρώ το λιγότερο άχρηστη. Και κάθε θύμα τέτοιας ενέργειας αξίζει τη λύπηση και σε ειδικές περιπτώσεις την περιφρόνηση όλων μας. Και σε αυτές τις λίγες ειδικές περιπτώσεις και μόνο επιπρόσθετα τη στήριξη, τη στήριξη σε κάτι για να περνά ο κόσμος και να το φτύνει έτσι ώστε να βοηθηθεί να ξεπεράσει τα βαθιά και δομικά του προβλήματα. 

Κυρίως θέμα
Στο θέμα μας τώρα, ο Τζήμερος από την άλλη έχει όλο τον οίκτο μου ως θύμα εγκληματικής ενέργειας, για την οποία βέβαια δεν έχω τις απαραίτητες γνώσεις να γνωρίζω αν πρόκειται για τη γέννησή του ή για κάποια άλλη. Από κει και ύστερα όμως υπάρχουν πολλά που καταλαβαίνω πολύ καλά. Όσον αφορά τα “ερωτήματα” του Θάνου Τζήμερου σχετικά με την Κωνσταντίνα Κούνεβα πρέπει να τονιστεί ότι καθένας που είναι ταυτόχρονα κεφαλαιούχος, ψεύτης, συκοφάντης, αντικομμουνιστής, μνημονιακός, και ΦΑΣΙΣΤΑΣ, ξέρει πολύ καλά τις απαντήσεις τους.

Κάθε τέτοιος ξέρει λοιπόν πολύ καλά ότι:

1. Δεν υπήρξε ποτέ πόρισμα της Αστυνομίας ή απόφαση Δικαιοσύνης βάσει των οποίων ξέρουμε ότι η επίθεση έγινε λόγω της συνδικαλιστικής ιδιότητάς της, ακριβώς γιατί η Αστυνομία και η Δικαιοσύνη είναι εκτελεστικά όργανα του αστικού κράτους που κάθε τέτοιος υπερασπίζεται, ακριβώς για να μπορεί να παραμένει κεφαλαιούχος και πλούσιος στο κράτος και σε αυτόν χρειάζονται “Κούνεβες” με σκυμμένα κεφάλια στα “σύγχρονα” εργασιακά κολαστήρια, ενώ, αν και όταν, “το πράγμα ζορίσει ή ξεφύγει” δεν προβληματίζονται ιδιαίτερα από μια πιθανή μετάβασή τους στα “σύγχρονα” μεσαιωνικά βασανιστήρια, όπως επίσης χρειάζονται τον περιορισμό ή και την εξαφάνιση των συνδικαλιστικών ιδιοτήτων των εργατών.

2. Έχουν γίνει κι άλλες τέτοιες επιθέσεις σε συνδικαλιστές, πολύ πιο δραστήριους, πιο επικίνδυνους και σε πιο νευραλγικούς τομείς από την καθαριότητα οικιών, καθώς και στον ίδιο τομέα, γιατί έχει συμβάλλει τόσο να γίνουν όσο και να μην γίνουν γνωστές.

3. Το ποιος και ποιοι θεωρούσαν την Κούνεβα τόσο φοβερό και τρομερό κίνδυνο για να της επιτεθούν με βιτριόλι, και άρα ότι δεν θα μπορούσε η επίθεση να έχει γίνει για προσωπικούς λόγους, και το ξέρει γιατί καθένας ξέρει το σινάφι του καλύτερα από όλους.

4. Ότι της αναγνωρίσθηκαν όλα τα ευεργετήματα του εργατικού ατυχήματος εξαιτίας ενός και μόνο λόγου, της ευαισθητοποίησης και της κινητοποίησης ενός κόσμου. Και το γνωρίζει γιατί αυτό είναι ένα γεγονός του οποίου η πραγματοποίηση τον ενοχλεί σφόδρα. Ότι “από πάντα” οι πολιτικοί αποφασίζουν, αν ένα ατύχημα είναι ή δεν είναι εργατικό, ανάλογα με τον κάθε φορά διαμορφούμενο ταξικό συσχετισμό. Ότι το αν η επίθεση έγινε ή όχι σε ώρα εργασίας δεν καθορίζει το αν η εργοδοσία έχει ευθύνη και ότι η μη ευθύνη της σύμφωνα με το Εφετείο Πειραιά είναι μια σαθρή συμβιβαστική απόφαση που προστατεύει τους ενόχους του σιναφιού του.

5. Ότι οι αστυνομικοί, οι στρατιωτικοί και οι πυροσβέστες είναι από τους καλύτερα αμειβόμενους “εργαζόμενους” (τα εισαγωγικά μπαίνουν διότι έργο σημαίνει μετασχηματισμός ενέργειας), ότι ελάχιστο ποσοστό τους διέτρεξαν έστω και συγκρίσιμο κίνδυνο με οικοδόμους, χαλυβουργούς κ.α. καθώς και ότι απολαμβάνουν σειρά προνομίων. Επίσης ξέρει ότι συνειδητά “ξεχνά” παροδικά να καταγγείλει (κατά την, κατά όλα τα άλλα, αγαπημένη του συνήθεια) το πολυπληθές Δημόσιο και το κομματικό κράτος, ακριβώς επειδή αναφέρεται στους μηχανισμούς που του προστατεύουν το “δικαίωμά” του να κλέβει ντόπιους και ξένους εργάτες. Ότι σύμφωνα με το αστικό Σύνταγμα, τμήμα της δουλειάς, υποχρέωσης (ή και καθήκοντος) αστυνομικών, στρατιωτικών και πυροσβεστών είναι να προστατεύουν τις ζωές των πολιτών ακόμα και με τις ζωές τους, καθώς και ότι σε περίπτωση απώλειας ζωής οι οικογένειές τους σαφώς και αποζημιώνονται.

6. Πολύ καλά τον τρόπο καθώς και την ορθότητα του να βγάζει κάποιος τα χρήματά του στο εξωτερικό για να μην κουρευτούν από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το κάθε φορά εξαρτημένο ντόπιο πολιτικό προσωπικό, την Ευρωπαϊκή Ένωση που στο όνομά της πίνει νερό αλλά και κρασάκι ακριβό στις συγκεντρώσεις του “μένουμε Ευρώπη”. Περισσότερο από όλα ξέρει καλά ότι η ιδιότητα μέλος του ΣΥΡΙΖΑ μόνο αριστερή ταυτότητα δεν προσδίδει, ξέρει πολύ καλά να χτυπάει τα αριστερά λαϊκά ιδεώδη στο όνομα του χτυπήματος μιας κυβέρνησης που του κάνει όλα τα χατίρια σε φοροαπαλλαγές, σε ξέπλυμα της Χ.Α. και πάνω από όλα στην πιστή ακολούθηση των ντιρεκτίβων των ξένων ιμπεριαλιστών προστατών του. Ότι τα λεφτά που προήλθαν από δωρεές, από ιδιώτες, συλλογικότητες και συνδικάτα για την αγωνίστρια, καθαρίστρια, εργάτρια, μετανάστρια, θύμα επίθεσης της εργοδοσίας και μιας φασιστικής συμμορίας, Κούνεβα ήταν πολύ περισσότερα από όσα συγκεντρώνονται σε κάθε στημένο, αποπροσανατολιστικό και σάπιο πανεθνικό τηλεμαραθώνιο που στήνει το σινάφι του.

Ακόμα πιο κυρίως θέμα
Όσο αφορά τον ίδιο τον Τζήμερο, τώρα ενδεικτικό των στοχεύσεών του είναι ο επίλογός του, “Δεν θα έπρεπε το κράτος, το οποίο είπαμε της χάρισε ένα σπίτι να ζητήσει περισσότερες εξηγήσεις τουλάχιστον σχετικά με τις συλλογικότητες και τα συνδικάτα;”, το οποίο καταδεικνύει τον πραγματικό στόχο όλων των κεφαλαιοκρατών (και των λιγότερο σοβαρών, αλλά και των “σοβαρών”). Ο πραγματικός τους στόχος (του συνόλου του κεφαλαίου) δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος τους προσφέρει απλόχερα μια σειρά πολυποίκιλων υπηρεσιών, δεν είναι η ίδια η Κούνεβα, η οποία πια βρίσκεται στα έδρανα “της Βουλής των ελεφάντων” του Ευρωκοινοβουλίου.

Είναι η Κούνεβα που σήκωσε το κεφάλι, που αγωνίστηκε κόντρα σε φασίστες και δαίμονες, που έφαγε το βιτριόλι, η κάθε Κούνεβα που θα σκεφτεί να το κάνει, είναι κυρίως η επιχείρησή τους στο πρόσωπό της να χτυπήσουν ολόκληρη την εργατική τάξη, ολόκληρο τον λαό, όσες συλλογικότητες και οργανώσεις της κομμουνιστικής και της ριζοσπαστικής Αριστεράς αρνούνται να δώσουν στο κράτος στοιχεία για τους ανθρώπους της διπλανής πόρτας, που τις συντηρούν αγοράζοντας ένα κουπόνι ενίσχυσης από το υστέρημά τους.

Υ.Γ.1 Όποιος υποθέσει ότι τα σημεία του κειμένου αναφέρονται στον κ. Τζήμερο κάνει λάθος. Ελπίζω άλλωστε και ο ίδιος ο κύριος Τζήμερος να μην υποθέσει κάτι τέτοιο, αφού ποτέ δεν θα κατέτασσε τον εαυτό του στους ψεύτες, συκοφάντες και ΦΑΣΙΣΤΕΣ. Άλλωστε δηλώνει δημοκράτης και φιλαλήθης και ως εκ τούτου δεν έχει τη δυνατότητα να εντάξει τον εαυτό του σε αυτή την κατηγορία ανθρώπων που μπορούν να αποδεχτούν όλους αυτούς τους χαρακτηρισμούς ταυτόχρονα.

Υ.Γ.2 Αν κάποιος πάλι υποθέσει ότι αυτό είναι ένα λεκτικό τέχνασμα προς αποφυγή δικαστικών περιπετειών, τότε έχει βρόμικο μυαλό. Δεν ξέρω, ίσως παίρνει ιδέες από κείμενα που ενώ καταφέρονται σφόδρα ενάντια σε γυναίκες που έχουν δεχτεί επίθεση με βιτριόλι ξεκινούν πλέκοντας εγκώμιο στη μη βία….

Υ.Γ.3 Ολόκληρο το κείμενο είναι εμπνευσμένο από το “Ο Θάνος Τζήμερος θέτει 4 ερωτήματα για τα 340.000 ευρώ της κ. Κ. Κούνεβα”· είναι φοβερό από τι σκατά μπορεί να εμπνευστεί ο καθένας…

Advertisements
This entry was posted in πολιτική and tagged . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s