Ανακοίνωση της 12ης Διευρυμένης Ολομέλειας 
της 8ης Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας

gpcryouthΜε το κείμενο αυτό συμπληρώνεται η μετάφραση των βασικών κομματικών ντοκουμέντων που κυκλοφόρησαν στη διάρκεια της ΜΠΠΕ. Αν και η 12η Ολομέλεια ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί νωρίτερα, ώστε να μπει, όσο το δυνατόν γρηγορότερα, το κόμμα σε προσυνεδριακή διαδικασία για το 9ο Συνέδριο και να κλείσει έτσι ο πρώτος κύκλος της επαναστατικής αναδιάρθρωσης, η αντιπαράθεση για τη σύσταση των νέων καθοδηγητικών οργάνων με βάση τον συνδυασμό «τρία σε ένα» σε ολόκληρη τη χώρα την καθυστέρησε, αφού τα τελευταία περιφερειακά όργανα συστάθηκαν τελικά τον Σεπτέμβριο του 1968.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, επικυρώθηκε η αποπομπή του Λιου Σάοτσι και η τοποθέτηση του Λιν Πιάο ως διαδόχου του Μάο. Η αποδοχή της προβληματικής έννοιας του διαδόχου, για ένα κομμουνιστικό κόμμα, υποδηλώνει από μόνη της ότι η εσωκομματική αντιπαράθεση δεν είχε αμβλυνθεί, αλλά περνούσε σε ένα νέο επίπεδο. Από την άλλη μεριά, η ορμητική φάση της ΜΠΠΕ είχε ολοκληρωθεί με την αποστολή των Κοκκινοφρουρών στην ύπαιθρο, τη διάχυσή τους σε ολόκληρη τη χώρα, που ναι μεν μετέφερε το πνεύμα της ΜΠΠΕ στην περιφέρεια, αλλά ουσιαστικά σήμαινε την οργανωτική τους διάλυση ως επαναστατικές συλλογικότητες στα αστικά κέντρα, όπου είχε δοθεί ο κύριος αγώνας ενάντια στη δεξιά πτέρυγα στο κόμμα και στα κυβερνητικά όργανα.

Δύο ακόμη παρατηρήσεις: Πρώτον, η επαναστατική πτέρυγα κατάφερε να περάσει στο τελικό κείμενο την καταγγελία της δυναμικής αντίδρασης της δεξιάς τάσης, που ξεκίνησε στα τέλη Φεβρουαρίου του 1967, ενώ χαρακτηριστικά δεν υπάρχει καμία αναφορά στην αποπομπή και φυλάκιση ηγετικών στελεχών της αριστερίστικης τάσης. Δεύτερον, η πρόσφατη επέμβαση, τέλη Αυγούστου, των σοβιετικών τεθωρακισμένων στην Τσεχοσλοβακία, προκαλεί πλέον σοβαρές ανησυχίες στους κινέζους κομμουνιστές, με επακόλουθο τον προσωρινό συμβιβασμό για τον έλεγχο του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού με την παραμονή στις θέσεις τους των στελεχών της δεξιάς τάσης και την αναβάθμιση, όπως ειπώθηκε παραπάνω, του ρόλου του Λιν Πιάο. Ναι μεν η ανακοίνωση δεν εισάγει ακόμη τον όρο «σοσιαλιμπεριαλισμός», αλλά θέτει ανοιχτά το διαχωρισμό ανάμεσα στις δύο υπερδυνάμεις και τους επαναστατημένους λαούς και έθνη. [μετάφραση-σχόλια: ΜΑ]  

Ανακοίνωση της 12ης Διευρυμένης Ολομέλειας
της 8ης Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας

31 Οκτωβρίου 1968

Η Διευρυμένη 12η Ολομέλεια της 8ης Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας ξεκίνησε τις εργασίες της στο Πεκίνο στις 13 Οκτωβρίου 1968 και τις ολοκλήρωσε με επιτυχία στις 31 Οκτωβρίου.

Ο σ. Μάο Τσετούγκ, πρόεδρος της ΚΕ του ΚΚΚ, προέδρευσε αυτής της συνόδου, η οποία έχει μεγάλη ιστορική σημασία, και εκφώνησε ένα πολύ σημαντικό λόγο για το κίνημα της Μεγάλης Προλεταριακής Πολιτιστικής Επανάστασης από την 11η Ολομέλεια της 8ης ΚΕ του κόμματος, τον Αύγουστο του 1966 έως σήμερα.

Ο Αντιπρόεδρος Λιν Πιάο, στενός συμπολεμιστής του προέδρου Μάο Τσετούγκ, παρευρέθηκε στη σύνοδο και εκφώνησε μια σημαντική ομιλία.

Παρόντες στη σύνοδο ήταν μέλη και αναπληρωματικά μέλη της ΚΕ.

Όλα τα μέλη της Ομάδας Πολιτιστικής Επανάστασης υπό την ΚΕ παρέστησαν στη σύνοδο.

Κύριοι υπεύθυνοι σύντροφοι των επαναστατικών επιτροπών στις επαρχίες, στους δήμους και στις αυτόνομες περιοχές παρέστησαν στη σύνοδο.

Κύριοι υπεύθυνοι σύντροφοι του κινεζικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού παρέστησαν στη σύνοδο.

Η Διευρυμένη 12η Ολομέλεια της 8ης ΚΕ αποφαίνεται ομόφωνα ότι η Μεγάλη Προλεταριακή Πολιτιστική Επανάσταση, που ξεκίνησε με προσωπική πρωτοβουλία και έχει επικεφαλής τον μεγάλο ηγέτη μας σ. Μάο Τσετούγκ, είναι μια μεγάλη πολιτική επανάσταση που διεξάγεται από το προλεταριάτο ενάντια στην αστική τάξη και όλες τις άλλες εκμεταλλεύτριες τάξεις στις συνθήκες της δικτατορίας του προλεταριάτου στη χώρα μας.

Η Ολομέλεια θεωρεί ότι με το μεγάλο επαναστατικό του ντοκουμέντο Βομβαρδίστε τα επιτελεία, που κυκλοφόρησε κατά την 11η Ολομέλεια της 8ης ΚΕ, ο πρόεδρος Μάο χάραξε την πορεία της νίκης για την τρέχουσα Μεγάλη Προλεταριακή Πολιτιστική Επανάσταση.

Η Ολομέλεια θεωρεί ότι η Απόφαση σχετικά με τη Μεγάλη Προλεταριακή Πολιτιστική Επανάσταση, που συντάχθηκε υπό την προσωπική καθοδήγηση του προέδρου Μάο, κατά την 11η Ολομέλεια της 8ης ΚΕ και η Ανακοίνωση της 11ης Ολομέλειας είναι σωστές.

Η Ολομέλεια θεωρεί ότι η προλεταριακή επαναστατική γραμμή του προέδρου Μάο, το μεγάλο στρατηγικό του σχέδιο για τη Μεγάλη Προλεταριακή Πολιτιστική Επανάσταση και μια σειρά σημαντικών οδηγιών που έχει δώσει σε διάφορα στάδια αυτής της επανάστασης, και οι πολλές ομιλίες του Αντιπροέδρου Λιν είναι όλα σωστά. Η Ομάδα Πολιτιστικής Επανάστασης υπό την ΚΕ έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στον αγώνα για την προώθηση της προλεταριακής επαναστατικής γραμμής του προέδρου Μάο.

Η πράξη στη Μεγάλη Προλεταριακή Πολιτιστική Επανάσταση αποδεικνύει ότι, όπως είπε ο σύντροφος Μάο Τσετούγκ, η τρέχουσα Μεγάλη Προλεταριακή Πολιτιστική Επανάσταση είναι απολύτως απαραίτητη και επίκαιρη για την εδραίωση της δικτατορίας του προλεταριάτου, αποτρέποντας την καπιταλιστική παλινόρθωση και οικοδομώντας τον σοσιαλισμό. Υπό την καθοδήγηση της προλεταριακής επαναστατικής γραμμής του Προέδρου Μάο και την ηγεσία του προλεταριακού επιτελείου με επικεφαλής τον Πρόεδρο Μάο και υπαρχηγό τον Αντιπρόεδρο Λι, καθώς και στη διαδικασία εξαιρετικά περίπλοκης και οξείας ταξικής πάλης κατά τα τελευταία δύο χρόνια, εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι έχουν κινητοποιηθεί σε μια κλίμακα άνευ προηγουμένου σε εύρος και βάθος και, με την υποστήριξη του κινεζικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού του και δοκιμάζοντας επανειλημμένα την ταξική δυναμική, διέλυσαν τελικά το αστικό επιτελείο που αντιπροσωπεύεται από τον Λιου Σάοτσι μαζί με τους πράκτορές του σε διάφορα πόστα, που μάταια προσπάθησαν να υφαρπάξουν την ηγεσία του κόμματος, της κυβέρνησης και του στρατού, και ανακατέλαβαν το τμήμα της εξουσίας που είχαν σφετεριστεί. Οι επαναστατικές επιτροπές έχουν συσταθεί σε 29 επαρχίες, δήμους και αυτόνομες περιοχές, δηλαδή, σε όλη τη χώρα με εξαίρεση την επαρχία της Ταϊβάν. Σήμερα, αυτή η βαρυσήμαντη Προλεταριακή Πολιτιστική Επανάσταση έχει κερδίσει μια μεγάλη και αποφασιστική νίκη.

Η Ολομέλεια θεωρεί ότι οι νίκες της Μεγάλης Προλεταριακής Πολιτιστικής Επανάστασης είναι μια ακόμη απόδειξη ότι το ΚΚΚ, με επικεφαλής τον σ. Μάο Τσετούγκ, είναι ένα μεγάλο, λαμπρό και σωστό κόμμα. Η Ολομέλεια διαπιστώνει ότι μέσα από τις θύελλες της Μεγάλης Προλεταριακής Πολιτιστικής Επανάστασης, έχουν συγκεντρωθεί άφθονες ιδεολογικές, πολιτικές και οργανωτικές προϋποθέσεις για τη σύγκληση του 9ου Εθνικού Συνεδρίου του κόμματος. Η Ολομέλεια αποφάσισε ότι το 9ο Εθνικό Συνέδριο του ΚΚΚ θα πραγματοποιηθεί σε εύθετο χρόνο.

Η Ολομέλεια επικύρωσε την «Έκθεση σχετικά με την εξέταση των εγκλημάτων του αποστάτη, προδότη και αντιδραστικού Λιου Σάοτσι» που υπέβαλε η ειδική ομάδα υπό την ΚΕ του κόμματος για την εξέταση της υπόθεσής του. Η έκθεση επιβεβαιώνει με πλήρη στοιχεία, που υποστηρίζουν ότι ο Λιου Σάοτσι, το Νο1 κομματικό άτομο στην εξουσία που έχει πάρει τον καπιταλιστικό δρόμο, είναι ένας αποστάτης, κρυφός προδότης και αντιδραστικός που συγκαλύπτεται στο κόμμα και είναι λακές του ιμπεριαλισμού, του σύγχρονου ρεβιζιονισμού και των αντιδραστικών του Κουόμινταγκ, έχοντας διαπράξει αμέτρητα εγκλήματα. Η Ολομέλεια θεωρεί ότι η αποκάλυψη των αντεπαναστατικών χαρακτηριστικών του Λιου Σάοτσι από το κόμμα και τις επαναστατικές μάζες στη Μεγάλη Προλεταριακή Πολιτιστική Επανάσταση είναι μια τεράστια νίκη για τη Σκέψη Μάο Τσετούγκ και τη Μεγάλη Προλεταριακή Πολιτιστική Επανάσταση. Η Ολομέλεια εξέφρασε τη βαθύτατη επαναστατική αγανάκτησή της για τα αντεπαναστατικά εγκλήματα του Λιου Σάοτσι και ομόφωνα ενέκρινε ψήφισμα για την αποπομπή του Λιου Σάοτσι από το κόμμα, μια για πάντα, να τον απολύσει από όλες τις θέσεις τόσο μέσα όσο και έξω από το κόμμα και να συνεχίσει τη διευθέτηση των λογαριασμών με τον ίδιο και τους συνεργούς του για τα εγκλήματά τους, προδίδοντας το κόμμα και τη χώρα. Η Ολομέλεια καλεί όλους τους συντρόφους του κόμματος και τον λαό ολόκληρης της χώρας να ασκήσει βαθιά επαναστατική μαζική κριτική και αποκήρυξη και να εξαλείψει τις αντεπαναστατικές ρεβιζιονιστικές ιδέες του Λιου Σάοτσι και της χούφτας άλλων κορυφαίων κομματικών προσώπων που έχουν πάρει τον καπιταλιστικό δρόμο.

Η Ολομέλεια επισημαίνει ότι μια άγρια πάλη μεταξύ των δύο τάξεων, των δύο δρόμων και των δύο γραμμών διατρέχει την ιστορία της Μεγάλης Προλεταριακής Πολιτιστικής Επανάστασης κατά τα τελευταία δύο χρόνια και κάτι. Τα κέντρα αγώνα για το ζήτημα της πολιτικής εξουσίας, το ζήτημα της πάλης για την ηγεσία ανάμεσα στο προλεταριάτο και στην αστική τάξη, και το ζήτημα του κατά πόσον η ηγεσία του κόμματος και του κράτους είναι και θα είναι στα χέρια των μαρξιστών ή των ρεβιζιονιστών. Μη αποδεχόμενες την καταδίκη τους, οι εκμεταλλεύτριες τάξεις και οι πράκτορές τους χρησιμοποίησαν όλα τα πολιτικά και οικονομικά μέσα, τόσο από τη Δεξιά όσο και από την άκρα «Αριστερά» -δηλαδή, «αριστερά» στη μορφή, αλλά Δεξιά στην ουσία- σε μια μάταιη προσπάθεια να θολώσουν τις ταξικές διακρίσεις, να σαμποτάρουν τη Μεγάλη Προλεταριακή Πολιτιστική Επανάσταση και να επιδιώξουν την αφαίρεση της εξουσίας από το προλεταριάτο. Αλλά όλες οι συνωμοσίες τους έχουν αποκαλυφθεί, η μία μετά την άλλη, από τις μάζες του επαναστατημένου λαού, που έχουν κατανοήσει τη Σκέψη Μάο Τσετούγκ. Η Ολομέλεια θεωρεί ότι είναι απαραίτητο να συνεχιστεί η εντεινόμενη επαγρύπνηση ενάντια στη δολιοφθορά από τις εκμεταλλεύτριες τάξεις και τους πράκτορές τους.

Η Ολομέλεια επικρίνει σοβαρά και αποκηρύσσει το «Φεβρουαριανό αντιτιθέμενο ρεύμα» του 1967, που στράφηκε κατά της απόφασης της 11ης Ολομέλειας της 8ης ΚΕ, κατά της Μεγάλης Προλεταριακής Πολιτιστικής Επανάστασης και ενάντια στο προλεταριακό επιτελείο με επικεφαλής τον Πρόεδρο Μάο και υπαρχηγό τον Αντιπρόεδρο Λιν. Η Ολομέλεια θεωρεί ότι η συντριβή του «Φεβρουαριανού αντιτιθέμενου ρεύματος» και η μοχθηρή τάση την περασμένη άνοιξη να αναστραφεί η σωστή ετυμηγορία για το «Φεβρουαριανό αντιτιθέμενο ρεύμα» ήταν μια σημαντική νίκη για την προλεταριακή επαναστατική γραμμή του Προέδρου Μάο στη συντριβή της αστικής αντιδραστικής γραμμής.

Η Ολομέλεια θεωρεί ότι οι τεράστιες νίκες της Μεγάλης Προλεταριακής Πολιτιστικής Επανάστασης κατέδειξαν περαιτέρω τη βαθιά και εκτεταμένη σημασία της θεωρίας του σ. Μάο Τσετούγκ για τη συνέχιση της επανάστασης στη δικτατορία του προλεταριάτου. Η Σκέψη Μάο Τσετούγκ είναι ο μαρξισμός-λενινισμός της εποχής στην οποία ο ιμπεριαλισμός οδεύει προς την πλήρη κατάρρευση και ο σοσιαλισμός προωθείται προς την παγκόσμια νίκη· είναι η σκέψη που καθοδηγεί όλη τη δουλειά του κόμματος, του στρατού και της χώρας. Μόλις η Σκέψη Μάο Τσετούγκ κατακτηθεί από τις μάζες του λαού, δημιουργεί μια τεράστια υλική δύναμη. Στη Μεγάλη Προλεταριακή Πολιτιστική Επανάσταση, η Σκέψη Μάο Τσετούγκ έχει γρήγορα διαδοθεί σε εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους, κατακτώντας βαθιά τις καρδιές τους· στους αγώνες τους, οι μάζες των εργατών, αγροτών και στρατιωτών έχουν διακαώς και δημιουργικά μελετήσει και εφαρμόσει τη Σκέψη Μάο Τσετούγκ με ένα ζωντανό τρόπο. Αυτή είναι η βασική εγγύηση για την εδραίωση της δικτατορίας του προλεταριάτου και την αποτροπή αλλαγής πολιτικού χρώματος στη χώρας μας. Ολόκληρο το κόμμα, το σύνολο του στρατού και οι επαναστατικές επιτροπές σε όλα τα επίπεδα πρέπει να συνεχίσουν να κρατάνε ψηλά το μεγάλο κόκκινο λάβαρο της Σκέψης Μάο Τσετούγκ, να ενωθούν στενά γύρω από το προλεταριακό επιτελείο με επικεφαλής τον Πρόεδρο Μάο και υπαρχηγό τον Αντιπρόεδρο Λιν, να ακολουθούν από κοντά το μεγάλο στρατηγικό σχέδιο του Προέδρου Μάο, συνειδητά να προωθούν κάθε μία από τις τελευταίες οδηγίες του Προέδρου Μάο, να παρακινούν το μαζικό κίνημα στη μελέτη των έργων του Προέδρου Μάο, να λειτουργούν σωστά τις ομάδες μελέτης της Σκέψης Μάο Τσετούγκ, να χρησιμοποιούν τη Σκέψη Μάο Τσετούγκ για να ενιαιοποιήσουν τον τρόπο σκέψης τους και να συντονίσουν τα βήματα και τις δράσεις τους και να επικρίνουν και να απορρίψουν την αντιδραστική αστική θεωρία των «πολλών κέντρων», έτσι ώστε να συνεχίσουμε με φρέσκες νίκες σε όλους τους τομείς της δουλειάς μας.

Η Διευρυμένη 12η Ολομέλεια της 8ης ΚΕ καλεί όλους τους εργάτες, τους φτωχούς και φτωχομεσαίους αγρότες, τους διοικητές και μαχητές του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού, τα επαναστατικά στελέχη, τους επαναστάτες Κοκκινοφρουρούς και τους επαναστάτες διανοούμενους και τους επαναστατημένους λαούς όλων των εθνοτήτων στη χώρα να προωθήσουν αποφασιστικά τη διδασκαλία του Προέδρου Μάο, ότι η εργατική τάξη πρέπει να ασκήσει ηγετικό ρόλο σε οτιδήποτε, να εγκαθιδρύσει τη δικτατορία του προλεταριάτου στο εποικοδόμημα, συμπεριλαμβανομένων όλων των διαφόρων τομέων του πολιτισμού, να εκπληρώσει τα καθήκοντα σε όλα τα στάδια του αγώνας-κριτική-μετασχηματισμός που έχει θέσει ο Πρόεδρος Μάο και να φέρει εις πέρας τη Μεγάλη Προλεταριακή Πολιτιστική Επανάσταση!

Πρέπει να συνεχίσουμε να προωθούμε τη μεγάλη αρχή του Προέδρου Μάο για την επαναστατική μεγάλη συμμαχία και τον επαναστατικό τρεις-σε-ένα συνδυασμό και συνειδητά να εφαρμόζουμε τις οδηγίες του Προέδρου Μάο για τη διεξαγωγή της επαναστατικής μαζικής κριτικής και αποκήρυξης, για την απλούστευση της διοικητικής δομής, για τα στελέχη να κατεβαίνουν στη βάση και να κάνουν χειρωνακτική εργασία και για την αλλαγή παράλογων κανόνων και κανονισμών, έτσι ώστε οι νέες επαναστατικές επιτροπές μας να μπορούν να δημιουργήσουν στενούς δεσμούς με τις μάζες, να ενοποιούνται συνεχώς, να αναπτύσσονται και να βελτιώνονται και να συμβάλλουν ακόμα καλύτερα στη λειτουργία της δικτατορίας του προλεταριάτου.

Πρέπει να συνεχίζουμε να αφυπνίζουμε εντελώς τις μάζες, να εκτελούν συνειδητά τη δουλειά  εκκαθάρισης των ταξικών γραμμών στα εργοστάσια, στις λαϊκές κομμούνες, στο κόμμα και στα κυβερνητικά ιδρύματα, στα σχολεία, σε όλες τις εταιρείες και τις επιχειρήσεις και στις γειτονιές, κλπ, και να ανακαλύπτουν τη χούφτα των αντεπαναστατών που κρύβονται μέσα στις μάζες.

Πρέπει να εφαρμόζουμε την οδηγία του Προέδρου Μάο, ότι η κομματική οργάνωση θα πρέπει να αποτελείται από τα πρωτοπόρα στοιχεία του προλεταριάτου· θα πρέπει να είναι μια δυναμική πρωτοπόρα οργάνωση ικανή να οδηγήσει το προλεταριάτο και τις επαναστατικές μάζες στον αγώνα ενάντια στον ταξικό εχθρό, να εφαρμόζουμε την οδηγία του Προέδρου Μάο, «να ξεφορτωθούμε το μπαγιάτικο και να ενστερνιστούμε το φρέσκο», ευσυνείδητα να κάνουμε τη δουλειά της συγκρότησης του κόμματος και της οικοδόμησης του κόμματος, να καθαρίσουμε το κόμμα από τους αποδεδειγμένα αποστάτες, πράκτορες του εχθρού, αδιάλλακτους ακολουθητές του καπιταλιστικού δρόμου, τα εκφυλισμένα στοιχεία και τα άλλα ξένα ταξικά στοιχεία που έχουν παρεισφρήσει στο κόμμα, να βάλουμε φρέσκο αίμα στο κόμμα από το προλεταριάτο -πάνω απ’ όλα, πρωτοπόρα στοιχεία με κομμουνιστική συνείδηση από τους βιομηχανικούς εργάτες- και να επιλέξουμε διακεκριμένα κομματικά μέλη, που είναι αποφασισμένα να μεταφέρουν την προλεταριακή επαναστατική γραμμή του Προέδρου Μάο, για ηγετικές θέσεις στο κόμμα.

Πρέπει να εκπληρώσουμε τη μεγάλη ιστορική αποστολή της προλεταριακής επανάστασης στον τομέα της εκπαίδευσης. Όσον αφορά τους διανοούμενους, θα πρέπει να εκπαιδευτούν εκ νέου από τους εργάτες, αγρότες και στρατιώτες, ώστε να μπορούν οι ίδιοι να ενσωματωθούν με τους εργάτες και τους αγρότες. Οι εργατικές προπαγανδιστικές ομάδες θα πρέπει να παραμείνουν μόνιμα σε σχολεία και κολέγια, να λαμβάνουν μέρος εκεί σε όλα τα καθήκοντα στον αγώνα-κριτική-μετασχηματισμό, και πάντα να καθοδηγούν αυτά τα ιδρύματα. Στην ύπαιθρο, τα σχολεία και τα κολέγια θα πρέπει να τα διαχειρίζονται οι φτωχοί και φτωχομεσαίοι αγρότες – τον πιο αξιόπιστο σύμμαχο της εργατικής τάξης. Αυτό είναι ένα ζήτημα καίριας σημασίας για τη συνέχιση μέχρι το τέλος της Μεγάλης Προλεταριακής Πολιτιστικής Επανάστασης. Οι εργάτες, οι φτωχοί και φτωχομεσαίοι αγρότες και οι διοικητές και μαχητές του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού, που έχουν αναλάβει αυτό το ένδοξο έργο πρέπει συνεχώς να ενισχύουν την πολιτική τους συνείδηση κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Πρέπει να κατανοήσουμε την επανάσταση και να προωθήσουμε την παραγωγή και τις άλλες εργασίες και την ετοιμότητα ενάντια στον πόλεμο, και να κάνουμε μια ακόμη καλύτερη δουλειά στην οικοδόμηση της σοσιαλιστικής βιομηχανίας, της σοσιαλιστικής γεωργίας και όλων των άλλων σοσιαλιστικών επιχειρήσεων στη χώρα μας. Η Μεγάλη Προλεταριακή Πολιτιστική Επανάσταση είναι μια τεράστια κινητήρια δύναμη για την ανάπτυξη της σοσιαλιστικής παραγωγής στη χώρα μας. Προωθεί την εμφάνιση ενός νέου άλματος στη σοσιαλιστική μας οικοδόμηση και θα συνεχίσει να το κάνει.

Πρέπει συνεχώς να ενισχύουμε τον μεγάλο κινεζικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Στρατό, να εδραιώσουμε περαιτέρω την εθνική άμυνα, και να συνεχίσουμε να κάνουμε καλή δουλειά στην υποστήριξη του στρατού και στην περίθαλψη του λαού. Είμαστε αποφασισμένοι να απελευθερώσουμε την Ταϊβάν. Θα πρέπει να αυξήσουμε την επαγρύπνησή μας στο εκατονταπλάσιο ενάντια στους αρπακτικούς αμερικάνους ιμπεριαλιστές και στη σοβιετική σύγχρονη ρεβιζιονιστική κλίκα αποστατών. Εάν τολμήσει ο εχθρός να επιβάλλει τον πόλεμο εναντίον μας, εμείς θα τον εξαφανίσουμε αποφασιστικά, εντελώς, πλήρως και απολύτως.

Η Ολομέλεια θεωρεί ότι, όπως έχει επισημάνει ο σ. Μάο Τσετούγκ, η παγκόσμια επανάσταση έχει εισέλθει σε μια νέα μεγάλη εποχή. Το επαναστατικό κίνημα των λαών σε όλες τις χώρες αναπτύσσεται δυναμικά.

Μπερδεμένοι με αντιφάσεις και γεμάτοι από δυσκολίες, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, οι ιμπεριαλιστές με επικεφαλής τις ΗΠΑ και οι σύγχρονοι ρεβιζιονιστές με επικεφαλής τη σοβιετική ρεβιζιονιστική κλίκα αποστατών διαλύονται, χωρίς δύναμη, απομονώνονται περισσότερο από ποτέ.

Ενώ συνωμοτούν και ανταγωνίζονται μεταξύ τους, οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές και οι σοβιετικοί ρεβιζιονιστές μάταια προσπαθούν για το ξαναμοίρασμα του κόσμου. Σε επιθετικό τους πόλεμο ενάντια στο Βιετνάμ, οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές απολαμβάνουν τη σιωπηρή συγκατάθεση και υποστήριξη των σοβιετικών ρεβιζιονιστών, ενώ με τη σειρά της η σοβιετική ρεβιζιονιστική κλίκα των αποστατών απολαμβάνει τη σιωπηρή συγκατάθεση και υποστήριξη των αμερικάνων ιμπεριαλιστών στην ανοιχτή αποστολή στρατευμάτων για την κατοχή της Τσεχοσλοβακίας. Η βρώμικη πολιτική τους συμφωνία έχει πλήρως αποκαλυφθεί ενώπιον των λαών του κόσμου. Οι ανοιχτά επιθετικές τους ενέργειες έχουν βαθύνει τις εσωτερικές αντιφάσεις στο εσωτερικό και του ιμπεριαλιστικού και του ρεβιζιονιστικού συνασπισμού, βοηθώντας στην προώθηση της πολιτικής συνείδησης των καταπιεσμένων μαζών στο εσωτερικό του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού και του σοβιετικού ρεβιζιονισμού και ταυτόχρονα διεγείροντας μια νέα μεγάλη έξαρση της πάλης του προλεταριάτου και των λαών σε όλο τον κόσμο κατά του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού και του σοβιετικού ρεβιζιονισμού. Δεν έχει σημασία πόσο βασανιστική θα είναι η πορεία του αγώνα, δεν έχει σημασία τι σκουπίδια έχουν συλλέξει οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές και οι σοβιετικοί ρεβιζιονιστές για να οργανώσουν μια αντικινέζικη και αντεπαναστατική «ιερή συμμαχία», αναπόφευκτα «σηκώνουν έναν βράχο μόνο να τον ρίξουν στα ίδια τους τα πόδια». Δεν είμαστε ούτε κατ’ ελάχιστο απομονωμένοι, διότι αυτοί που θέλουν την επανάσταση, και αποτελούν πάνω από το 90% του παγκόσμιου πληθυσμού, είναι φίλοι μας. Σίγουρα ο τροχός της ιστορίας ποτέ δεν θα γυρίσει πίσω, ο ιμπεριαλισμός, ο ρεβιζιονισμός και όλες οι άλλες αντιδραστικές δυνάμεις είναι καταδικασμένες να συντριβούν από τους επαναστατημένους λαούς, και όλοι οι καταπιεσμένοι λαοί και τα καταπιεσμένα έθνη του κόσμου σίγουρα θα καταφέρουν την πλήρη χειραφέτηση μέσα από τον αγώνα τους!

Το ΚΚΚ και ο λαός της Κίνας υπό την ηγεσία του σ. Μάο Τσετούγκ υποστηρίζουν τις προλεταριακές διεθνιστικές αρχές και πολιτικές, ενώνονται με τους γνήσιους μαρξιστές-λενινιστές όλων των χωρών, υποστηρίζουν σταθερά τον αγώνα του ηρωικού αλβανικού λαού ενάντια στον ιμπεριαλισμό και στον ρεβιζιονισμό, υποστηρίζουν σθεναρά τον ηρωικό λαό του Βιετνάμ στη διεξαγωγή του πολέμου της αντίστασης του μέχρι το τέλος κατά της αμερικάνικης επιθετικότητας και για την εθνική σωτηρία, και σταθερά υποστηρίζουν όλες τους δίκαιους αγώνες των λαών του κόσμου ενάντια στον ιμπεριαλισμό, στον ρεβιζιονισμό και σε όλους τους άλλους αντιδραστικούς. Το ΚΚΚ υποστηρίζει ότι όλοι οι λαοί που καταπιέζονται από τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό, τον σοβιετικό ρεβιζιονισμό και τους λακέδες τους θα πρέπει να συστήσουν ένα ευρύ ενιαίο μέτωπο για να συνθλίψουν τις μηχανορραφίες που συντελούνται από τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό και τον σοβιετικό ρεβιζιονισμό στη μάταιη προσπάθειά τους να κυριαρχήσουν στον κόσμο, έτσι ώστε να επιτύχουν γρηγορότερα τη νίκη και την απελευθέρωση.

Η Ολομέλεια συγκλήθηκε σε μια εξαιρετική εγχώρια και διεθνή κατάσταση. Ήταν μια σύνοδος κινητοποίησης για την επίτευξη της ολόπλευρης νίκης στη Μεγάλη Προλεταριακή Πολιτιστική Επανάσταση, μια σύνοδος πρωτοφανούς ενότητας σε ολόκληρο το κόμμα υπό την ηγεσία του προλεταριακού επιτελείου με επικεφαλής τον Πρόεδρο Μάο και υπαρχηγό τον Αντιπρόεδρο Λιν, μια σύνοδος γεμάτη προλεταριακή επαναστατική ζωτικότητα. Η Ολομέλεια είναι πεπεισμένη ότι οι σύντροφοι ολόκληρου του κόμματος, ο λαός όλης της χώρας και οι επαναστατημένοι λαοί όλου του κόσμου θα είναι χαρούμενοι με την επιτυχία της συνόδου μας, ενώ εκείνοι που φοβούνται αυτήν τη σύνοδο είναι η χούφτα των ιμπεριαλιστών με επικεφαλής τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό, οι σύγχρονοι ρεβιζιονιστές με επικεφαλής τη σοβιετική ρεβιζιονιστική κλίκα αποστατών, και οι άλλοι αντιδραστικοί στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.i

Ας ακολουθήσουμε από κοντά τον μεγάλο μας ηγέτη, τον Πρόεδρο Μάο και θαρραλέα να πορευτούμε προς τα εμπρός! Η νίκη θα είναι δική μας.

Advertisements
This entry was posted in πολιτική, μεταφράσεις, Uncategorized and tagged , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s