Οδηγίες προς ναυτιλομένους

Ένα από τα συνθήματα που θυμάμαι από παλιά και που ολοένα τριγυρνάει στο μυαλό μου είναι το, ή θα νικήσει ο δρόμος ή θα νικήσει ο τρόμος. Και αυτές είναι οι πρώτες εκλογές όπου ο τρόμος νικάει κατακράτος. Αν κάποιος έχει την αυτοδυναμία στο τσεπάκι του, αυτός είναι ο τρόμος

Ερωτήματα του στυλ, θα μείνει η ΝΔ και θα μείνουμε στο ευρώ, θα μείνει η ΝΔ και θα μείνει και ο ΕΝΦΙΑ μαζί της, θα βγει ο ΣΥΡΙΖΑ και θα φύγουν οι φασίστες μαζί με τον ΕΝΦΙΑ, θα βγει ο ΣΥΡΙΖΑ και θα βρεθεί σε κίνδυνο η θέση της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, κ.ο.κ.

Όλα τα σενάρια, λιγότερο ή περισσότερο υποθετικά, είναι σενάρια τρόμου για το αύριο. Εν μέρει δικαιολογημένα, τόσα έχουν δει τα μάτια μας τα τελευταία χρόνια. Και κυρίως δικαιολογημένα διότι έχει χάσει κατά κράτος ο δρόμος, και δεν μιλάω για τις μάχες που δόθηκαν και χάθηκαν, μιλάω για τον δρόμο ως διέξοδο, για το δρόμο ως προοπτική.

Εάν η κομμουνιστική αριστερά, αφενός δεν ξεπεράσει τις δικές της φοβίες και αφετέρου δεν εμφυσήσει εκ νέου την πίστη στο δρόμο εκεί δηλαδή που γενιούνται και καλλιεργούνται περαιτέρω οι συνειδήσεις, δεν έχει λόγο ύπαρξης. Εάν δεν πάψουμε να φοβόμαστε τον μπάτσο, το αφεντικό, το τι θα πει κάποιος τρίτος για μας, αν δεν φοβόμαστε για το τι θα κάνουν οι άλλοι για εμάς, και αρχίσουμε να σκεφτόμαστε πως θα τους κάνουμε να φοβούνται αυτοί, πως θα κάνουμε εμείς ότι πρέπει και ότι αναλογεί για να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας, τότε ο φόβος, της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, της ΕΕ, των Εξωγήινων και ότι άλλου μπορεί κανείς να φανταστεί, θα παραλύει τους πάντες και τα πάντα καταδικάζοντάς μας σε ήττα χωρίς καν να δοθεί μάχη.

ένας εκ των ναυτιλ​​ομένων

Advertisements
This entry was posted in πολιτική and tagged . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s