Αεροδρόμιο Ελληνικού: Η αναπτυσσόμενη ευελιξία των συριζέων

της Κ.Κ.

Πριν ακόμα στεγνώσει το μελάνι από το εξώδικο που απέστειλε κατά του Δ.Σ του κακού ΤΑΙΠΕΔ η Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Ελληνικό, με το οποίο το κατηγορούσε για έλλειψη ευαισθησίας ως προς το δημόσιο συμφέρον, το οποίο κατά της γνώμη της “δεν προωθείται από την Σύμβαση που επιδιώκει το ΤΑΙΠΕΔ να υπογράψει με τους λεγόμενους «επενδυτές» ιδιώτες-διεκδικητές της έκτασης των 6204 στρ δημόσιας γης στο Ελληνικό”.

Με δεδομένη την απόφαση του Ζ κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου για το ζήτημα της διαφάνειας της μεταβίβασης προς τον Λάτση, η οποία θεωρείται από την Επιτροπή περίπου σαν ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ, στην οποία πρέπει να υποκλιθούμε, αφού κατά την Επιτροπή: “θα πρέπει να εκφραστεί από όλες τις πολιτικές δυνάμεις που σέβονται τις εξαγγελίες τους περί υπεράσπισης του «δημοσίου συμφέροντος» η ενεργητική συμπαράστασή τους στο κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ώστε να μην ανατραπεί η απόφασή του”. 

Εν μέσω φοβέρας προς το κακό ΤΑΙΠΕΔ, διατυπωμένης σε υπόμνημα της Επιτροπής, “για έρευνα επί παράνομων και αξιόποινων πράξεων του Δ.Σ του  αλλά και κατά παντός υπευθύνου, σχετικά με την παραβίαση των αρχών της διαφάνειας, της ίσης μεταχείρισης και του ανταγωνισμού”. 

(Θα ‘λεγε κανείς ότι η Επιτροπή τά ‘χει βάλει στα σοβαρά με το ΤΑΙΠΕΔ, τόσο που τη φοβήθηκε και το Ελεγκτικό Συνέδριο και το ΤΑΙΠΕΔ και ο Λάτσης ο ίδιος….)

Την ώρα που η «Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο» παίρνει κυριολεκτικά απ’ το στόμα του κράτους και της κυβέρνησης το μονοπώλιο της άσκησης πολιτικής με σημαία το “δημόσιο συμφέρον” που κατά τη γνώμη της “δεν προωθείτε (-αι)  με καμία σύμβαση ιδιωτικοποίησης του Ελληνικού” και προειδοποιεί το ΤΑΙΠΕΔ πως “αν αδιαφορήσετε για το δημόσιο συμφέρον, είμαστε υποχρεωμένοι να προχωρήσουμε σε όλες τις προβλεπόμενες από την ισχύουσα νομοθεσία ενέργειες».

***

εκδήλωσηΤα μέλη της «Επιτροπή Αγώνα» πάντοτε πίστευαν πως εγείρονται «σοβαρά προβλήματα νομιμότητας” με την επίσπευση της υπογραφής της Σύμβασης Παραχώρησης του Ελληνικού στην LAMDA DEVELOPMENT,  διότι, λέει, “τα σχέδια που προωθούνται στο πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού, όχι μόνο δεν καλύπτουν κοινωνικές ανάγκες και δεν αποφέρουν οικονομικό όφελος σε μας αλλά στους κερδοσκόπους-«επενδυτές», αλλά αποτελούν συστατικά στοιχεία μιας «ανάπτυξης» καταστροφικής για το φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον και την ζωή μας. Και ψάχνοντας για τη μία και αληθινή  νομιμότητα, για το ένα και το αληθινό δημόσιο συμφέρον, με εμμονική  λατρεία προς τη θεσμικά εκπορευόμενη αποκατάσταση της νομιμότητας από μια… άλλη, προϊδέαζαν τους αυτο-απατώμενους για μια μεγάλη συμπαράταξη όλων εκείνων που διεκδικούν ελεύθερους τους δημόσιους χώρους, με ελεύθερη πρόσβαση για όλο το λαό και χωρίς εμπορευματικές δραστηριότητες, με τους κάθε είδους θεσμικούς φορείς, που θα είναι το μέτωπο ενάντια στο ξεπούλημα και την ιδιωτικοποίηση.

Και πάνω που οι άλλοι είχαν χάσει την αντοχή τους και στέρευε και η υπομονή τους, μια νέα συριζέικη πρωτοβουλία ήρθε ν’ αποκαλύψει τις σκοτεινές έννοιες – απαραίτητα συστατικά του κατά τον Σύριζα και τους περί αυτώ μέτωπο:

Έχοντας πάλι έτοιμη μια επιστημονική (τι άλλο;) μελέτη, με το ΤΕΙ Πειραιά εν προκειμένω, η δημοτική παράταξη του Σύριζα στο δήμο Ελληνικού, αντιπολιτευόμενη τώρα, μαζί με την Περιφέρεια Αττικής, με την ΠΡΟ.ΣΥΝ.ΑΤ και την ΠΟΕ -ΟΤΑ, ζητάνε από το ΤΑΙΠΕΔ, παρακαλώ, αναγνωρίζοντάς του έτσι την ιδιότητα να παραχωρεί (άρα, και γιατί όχι, να πουλάει;) την παραχώρηση χώρου για την εγκατάσταση μονάδας ήπιας διαχείρισης απορριμμάτων στον κατά τα άλλα θεωρούμενο ως δημόσιο χώρο που δεν πρέπει να ιδιωτικοποιηθεί και να περάσει στον Λάτση. Δηλαδή όχι σ’ αυτόν, σε εμάς ή κάτι και σ’ εμάς. Ζητάνε από την Περιφέρεια να εντάξει τη μονάδα – επιχείρηση στο σχεδιασμό της. Υποσχόμενοι ότι θα προκύπτει οικονομικό όφελος για τους πολίτες και νέες θέσεις εργασίας, μόλις λίγους μήνες μετά που ως νεοεκλεγμένες δημοτικές αρχές εφαρμόζουν κανονικότατα ελαστικές εργασιακές σχέσεις, πεντάμηνα, voucher, λευκές νύχτες, εισπράττουν τα ίδια διογκωμένα δημοτικά τέλη με τους προηγούμενους, και γενικά συνεχίζουν τα των προκατόχων τους. Επικαλούμενοι εκείνα τα γραφειοκρατικά μπλοκαρίσματα που, αν και υπολείμματα εν καιρώ αριστερής διοίκησης, εντούτοις κάνουν καλή δουλειά.

Έτσι είναι όταν η τάξη του κεφαλαίου σχεδιάζει για τον εαυτό της: πριν “κλείσει” τυπικά η μια μπίζνα έρχεται η πρόταση για άλλη.

Όσοι από τους αναφερόμενους στο κίνημα έχουν κηρύξει κατάσταση αναμονής και στήριξης,  ας συνεχίσουν να το κάνουν….

Όσοι τους ψήφιζαν κριτικά, σιωπηλά, ανομολόγητα (πλην όμως γεγονός) στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών, καλώντας να απομονωθεί το… μαύρο μέτωπο των άλλων, ευελπιστώντας σε τι…. (άντε σε κανέναν καλό ύμνο στην παρέλαση),  ας μην δηλώνουν ξαφνιασμένοι…
Όσοι συνεχίζουν να τους καλούν, ως δημάρχους πλέον ή και καμιά φορά ως πρώην δημάρχους, να «μπουν μπροστά στις ανάγκες του λαού για το τάδε ή το δείνα, να συστήσουν επιτροπές ανακούφισης από τα δυσβάσταχτα δεινά, να φτιάξουμε κοινά μέτωπα για χαράτσια, να καταγγείλουν τις μαύρες εργασιακές σχέσεις», απογειωνόμενοι βερμπαλιστικά και με επαναστατική λογοκοπία για διαφόρων ειδών απειθαρχίες και ανυπακοές, στην καλύτερη των περιπτώσεων (που δεν ισχύει για υποψιασμένους) απλώς συνεχίζουν να έχουν αυταπάτες….
Όσοι πάλι ονειρεύονται κόκκινους δήμους επί Καλλικράτη, ας είν’ βαρύ το πάπλωμα ……
Για όσους δεν έχουν χορτάσει με όσα έχουν γίνει ως τώρα και ονειρεύονται περίπου το νέο ΕΑΜ,

Ετούτο μόνο:

Άλλο οι σαλταδόροι της Κατοχής κι άλλο οι Σάλτες του Σύριζα.  

Advertisements
This entry was posted in κοινωνία and tagged . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s