Άμεση απελευθέρωση του Δρ. Σαϊμπάμπα

saibabaΚαταγγέλλουμε την απαγωγή του καθηγητή του πανεπιστημίου του Δελχί GN Saibaba
από τις ινδικές δυνάμεις ασφαλείας!

Ενώ το ινδικό κράτος κομπάζει για τις κοινοβουλευτικές εκλογές που γίνονται “στη μεγαλύτερη δημοκρατία του κόσμου”, στις 9 Μαΐου 2014 μέρα μεσημέρι σε δημόσια θέα, οι δυνάμεις ασφαλείας απήγαγαν τον καθηγητή του Πανεπιστημίου του Δελχί Σαϊμπάμπα και με κουκούλα τον μετέφεραν αεροπορικώς σε άλλο ομοσπονδιακό κρατίδιο το Maharashtram όπου τον οδήγησαν στον εισαγγελέα της περιοχής, ο οποίος διέταξε την προφυλάκισή του.

Ο Δρ. Σαϊμπάμπα υποφέρει από 90% αναπηρία και είναι καθηλωμένος μονίμως σε αναπηρικό καροτσάκι. Πρόκειται για γνωστό αγωνιστή των δημοκρατικών και λαϊκών δικαιωμάτων στην Ινδία, είναι ένας από τους γραμματείς του Επαναστατικού Δημοκρατικού Μετώπου και βασικό στέλεχος του “Φόρουμ ενάντια στον Πόλεμο κατά του Λαού”. Είναι γνωστός διεθνώς για τις ομιλίες του σε διάφορες χώρες (όπως και στην Ελλάδα) ενάντια στην “Επιχείρηση Πράσινο Κυνήγι”, τον πόλεμο δηλαδή που έχει κηρύξει το ινδικό κράτος κατά των ιθαγενών πληθυσμών. Πρόκειται για τη βίαιη εκδίωξη εκατομμυρίων ανθρώπων από τα πατρογονικά τους εδάφη τα οποία προσφέρονται στις πολυεθνικές εταιρείες για εκμετάλλευση και οριστική καταστροφή.

Το Επαναστατικό Δημοκρατικό Μέτωπο έχει κηρυχθεί παράνομο σε διάφορα ομοσπονδιακά κρατίδια, ένα από αυτά είναι και το Maharashtram. Καταπατώντας λοιπόν το ίδιο τους το νομικό σύστημα, προχώρησαν στη μαφιόζικη απαγωγή για να τον μεταφέρουν σε περιοχή όπου μπορεί να καταδικαστεί σαν τρομοκράτης, αφού όλες οι απόπειρες εδώ και χρόνια να διωχθεί από το πανεπιστήμιο και να του απαγγελθούν κατηγορίες στο Δελχί απέτυχαν χάρη στη μαζική κινητοποίηση.

Η απαγωγή του Σαϊμπάμπα έρχεται λίγες μέρες μετά από παρόμοια απαγωγή άλλου στελέχους του Επαναστατικού Δημοκρατικού Μετώπου στο ομοσπονδιακό κρατίδιο του Uttarakhand. Η φυλάκισή τους έρχεται να προστεθεί δίπλα στις δεκάδες χιλιάδες πολιτικούς κρατούμενους της Ινδίας, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται κομμουνιστές, άλλοι επαναστάτες, προοδευτικοί άνθρωποι, ακτιβιστές των δημοκρατικών δικαιωμάτων και αγωνιστές εθνικών και θρησκευτικών μειονοτήτων.

Καταγγέλλουμε την αντιδημοκρατική συμπεριφορά του ινδικού κράτους και απαιτούμε την άμεση και χωρίς όρους απελευθέρωση του Δρ. Σαϊμπάμπα.

Αγωνιστές και οργανώσεις της Αριστεράς, καλούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την ινδική πρεσβεία (πίσω από το άγαλμα Τρούμαν στην οδό Βασ. Κωνσταντίνου) την Τετάρτη 14 Μαΐου στις 19:00, μέρα συντονισμένης πανευρωπαϊκής κινητοποίησης.

Advertisements
This entry was posted in πολιτική and tagged . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s